Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Golonka pieczona w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna golonka pieczona w marynacie

Golonka pieczona w marynacie

Składniki:

Golonka pieczona w marynacie

 

  • golonka wieprzowa
  • 2 zabki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Golonka pieczona w marynacie
Golonkę oczyścic (ewentualnie opalić nad ogniem jakieś pozostałe włosy) umyc i osuszyć. Przygotowac marynatę. Do miseczki przecisnąc ząbki czosnku. Do czosnku dodać musztardę, olej, miód i sos sojowy i wszystko wymieszać. Golonkę oprószyc sola i pieprzem, nastęnie posmarować marynatą. Golonkę włożyć do naczynia i włożyć na dobę do lodówki do zamarynowania. Golonke przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 2 godz w 180st.