Sposób przygotowania:
Golonka pieczona na kapuście
Przygotowanie:
Golonkę opalić,oczyścić,umyć i zalać wrzątkiem,osoloną wodą.Dodać umyte i pokrojone warzywa,pieprz oraz ziele angielskie.Gotować pod przykryciem około 2 godzin.Gdy golonka zmięknie,można ją delikatnie zarumienić na patelni.Kapustę kiszoną przelać wodą i osączyć.Podsmażyć ją z posiekaną cebulą,kminkiem i przyprawami.
Golonkę opalić,oczyścić,umyć i zalać wrzątkiem,osoloną wodą.Dodać umyte i pokrojone warzywa,pieprz oraz ziele angielskie.Gotować pod przykryciem około 2 godzin.Gdy golonka zmięknie,można ją delikatnie zarumienić na patelni.Kapustę kiszoną przelać wodą i osączyć.Podsmażyć ją z posiekaną cebulą,kminkiem i przyprawami.