Sposób przygotowania:
Golonka w piwie z dodatkiem whisky
1. Ze skóry golonki opalamy pozostałe włoski ( jeśli są) Ostrym nożem wycinamy i usuwamy kości.
2. Do garnka wrzucamy golonki , przyprawy oraz warzywa, całość zalewamy piwem. Gotujemy na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy whisky. Gotujemy aż mięso zmięknie
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy niewielką ilością wywaru spod gotowania się golonki i wstawiamy do pieca nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20-30 minut
2. Do garnka wrzucamy golonki , przyprawy oraz warzywa, całość zalewamy piwem. Gotujemy na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy whisky. Gotujemy aż mięso zmięknie
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy niewielką ilością wywaru spod gotowania się golonki i wstawiamy do pieca nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20-30 minut