malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Golonki w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo lubię połączenie mięsa z warzywami. Golonkami zawsze zajmuję się ja, ponieważ lubię je dobrze przyprawić i zawsze wszystkim smakują.

Golonki w warzywach

Składniki:

Golonki w warzywach

 

  • 3 średnie golonki,
  • 1/2 litra jasnego piwa,
  • 3 listki laurowe,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • łyżka majeranku,
  • 4 ząbki czosnku,
  • łyżka musztardy,
  • 1 por,
  • 1/2 kalafiora,
  • 20 dag pieczarek,
  • papryki 2 czerwone,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki keczupu,
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 woreczki ryżu.

Sposób przygotowania:

Golonki w warzywach
Golonki wkładamy w zalewę wykonaną z: jasnego piwa, listków, ziela angielskiego, majeranku, musztardy, przeciśniętego czosnku na 3 godziny. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki kroimy w plastry, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę, kalafior na małe różyczki, por w krążki dodajemy ryż, bulion keczup, mieszamy wszystko, przykrywamy golonki, nakrywamy wieczko od naczynia i pieczemy około 40 min.

Tagi:

ryż piwo