Sposób przygotowania:
Wieprzowa golonka w warzywach
Dwie duże golonki naciąć z jednej strony w kratkę i dokładnie doprawić przyprawą Smak Lata (tak aby przyprawa weszła również w nacięcia zrobione nożem), następnie obsmażyć na oleju z każdej strony, golonki były duże więc musiałam to zrobić w garnku. Podlać golonki wrzącą wodą i dusić je pod przykryciem, 4 razy po 20 minut, obracając golonkę, należy uzupełniać wodę w garnku.Warzywa zetrzeć mechanicznie robotem na tarce o dużych oczkach.Gdy golonka jest już prawie miękka wrzucić starte warzywa, wlać szklankę piwa i dusić, taka długo aż warzywa i piwo utworzą coś w rodzaju sosu, musimy też uważać by warzywa się nie przypaliły.Golonkę wyłożyć na talerz, obłożyć ją warzywami, mój mąż lubi ją jeść z chrzanem i bułką.