ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, soczyste, kruche, aromatyczne golonki i biodrówka z szybkowara, podane z młodą kapustą.

Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą

 

 

  • kapusta młoda 3 główki większe,
  • sok pomidorowy 1/2 litra,
  • koperek 1 pęczek,
  • mąka pszenna 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą
Biodrówka będzie dodana do kapusty, golonki wieprzowe również będą podane z kapustą, danie jest bardzo sycące.

Golonki i biodrówkę wymieszać z przyprawą do wieprzowiny, schować do lodówki na całą noc.

W szybkowarze na smalcu zrumienić golonki z każdej strony, dodać biodrówkę, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 55 minut na średnim ogniu.

Młodą kapustę drobno pokroić, wsypać do garnka, wlać wywar z golonek, sok pomidorowy (u mnie domowy lub kupny), obrane mięso z biodrówki, gotować z 20 minut, wsypać mąkę, koperek i szybko łyżką wymieszać do zagęszczenia kapusty, kapustę podajemy r ownież samą do pieczywa jak bigosik.
Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą
W szybkowarze golonki są szybciej miękkiie niż gotowane tradycyjnie.
Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą
Biodrówja obra z kości jest doskonała do kapusty.
Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą
Wywar jest doskonały do gotowania kapusty.
Golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą
Kapusta jest doskonała również do pieczywa jak bigosik.