ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Golonki z kapustą z grzybami z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najsmaczniejsze golonki z kapustą kiszoną z grzybami suszonymi z szybkowara, golonki są soczyste, miękkie, kapusta mocno grzybami aromatyczna.

Golonki z kapustą z grzybami z szybkowara Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonki z kapustą z grzybami z szybkowara

 

Sposób przygotowania:

Golonki z kapustą z grzybami z szybkowara
W garnku szybkowara na smalcu zrumienić golonki natarte przyprawą do wieprzowiny, pod koniec dodać ząbki czosnku.

Na gołąbki wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, namoczone w wodzie pokrojone drobno suszone grzyby razem z tą wodą, kminek ziarna, paprykę chili, liście laurowe, cukier, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar.

Po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 60 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie.
Z szybkowara golonki z kapustą z grzybami
Przyprawy można dodać jakie się lubi .
Z szybkowara golonki z kapustą z grzybami
Kapusta kiszona nie może być za mocno kwaśna.