gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Golonki z indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane golonki z indyka z warzywami podaję jako danie główne na obiad. Polecam - smaczne danie.

Golonki z indyka z warzywami

Składniki:

Golonki z indyka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Golonki z indyka z warzywami

ETAP 1:

Golonki z indyka z warzywami
Przyprawione golonki podsmażamy na patelni.

Golonki z indyka przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy przez chwilę z każdej strony.

ETAP 2:

Golonki z indyka z warzywami
Obrane i pokrojone ziemniaki przekładamy do miski.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

ETAP 3:

Golonki z indyka z warzywami
Do ziemniaków dodajemy pokrojoną paprykę i marchewkę.

Paprykę kroimy na kawałki, a obraną marchewkę kroimy w półplasterki.

ETAP 4:

Golonki z indyka z warzywami
Do warzyw w misce dodajemy pokrojoną cebulę i por.

Obraną cebulę oraz por kroimy w plasterki.

ETAP 5:

Golonki z indyka z warzywami
Warzywa mieszamy w misce z oliwą i przyprawami.

Do warzyw w misce wlewamy ok. 5 łyżek oliwy i dodajemy przyprawy do smaku. (sól, pieprz, przyprawę do ziemniaków, ostrą paprykę) Mieszamy.

ETAP 6:

Golonki z indyka z warzywami
Warzywa z mięsem pieczemy w rękawie w piekarniku.

Podsmażone mięso wkładamy w rękaw do pieczenia, a tłuszcz na którym się smażyło wlewamy do warzyw. Warzywa ponownie mieszamy i przekładamy do mięsa w rękaw.

Rękaw związujemy i obracamy by mięso wymieszało się z warzywami. Pieczemy w piekarniku ok. 60 minut. Po upieczeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.