Sposób przygotowania:
Golonki z indyka z warzywamiETAP 1:

Golonki z indyka przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy przez chwilę z każdej strony.
ETAP 2:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
ETAP 3:

Paprykę kroimy na kawałki, a obraną marchewkę kroimy w półplasterki.
ETAP 4:

Obraną cebulę oraz por kroimy w plasterki.
ETAP 5:

Do warzyw w misce wlewamy ok. 5 łyżek oliwy i dodajemy przyprawy do smaku. (sól, pieprz, przyprawę do ziemniaków, ostrą paprykę) Mieszamy.
ETAP 6:

Podsmażone mięso wkładamy w rękaw do pieczenia, a tłuszcz na którym się smażyło wlewamy do warzyw. Warzywa ponownie mieszamy i przekładamy do mięsa w rękaw.
Rękaw związujemy i obracamy by mięso wymieszało się z warzywami. Pieczemy w piekarniku ok. 60 minut. Po upieczeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.