cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Goloneczki indycze z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne golonki z indyka dla najwybredniejszego podniebienia;)

Goloneczki indycze z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Goloneczki indycze z warzywami

 

  • 5 golonek z indyka
  • 3-4 cebule
  • 2 kostki rosołowe
  • opakowanie warzyw (najlepiej po grecku)
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Goloneczki indycze z warzywami
Goloneczki opruszamy solą i pieprzem. Obsmażamy je przez chwilę na margarynie. Tylko do uzyskania złotego rumieńca. Następnie przekładamy do gęsiarki. Cebulke kroimy w kostkę i wsypujemy na golonki. Całość chwilkę smażymy. Następnie zalewamy wodą z dodatkiem kostek rosołowych. Dusimy od czasu do czasu mieszając przez ok godzinę. Po upływie tego czasu wrzucamy warzywa "po grecku", lub inne warzywa mrożone. Całość dusimy jeszcze ok pół godziny. Doprawiamy do smaku. Ja używam soli, pieprzu, bazylii, ziół prowansalskich oraz lubczyku. Jeśli ktoś lubi gęstszy sos można go zagęścić mąką, jednak według mnie taki jest idealny. Smacznego ;)
Goloneczki indycze z warzywami
Goloneczki obsmażamy ąż uzyskają złotą barwe
Goloneczki indycze z warzywami
Będziemy potrzebować kilku cebulek i opakowania warzyw mrozonych
Goloneczki indycze z warzywami
Do obsmażonych golonek wrzucamy posiekaną cebulkę
Goloneczki indycze z warzywami
Całość dusimy łącznie ok 1,5 godzin aż goloneczki zmiękną

Tagi:

indyk