czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Golonko z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne mięsa które można podać na obiad lub kolacje.

Golonko z pieczarkami

Składniki:

Golonko z pieczarkami

 

  • 80 dkg.golonki bez kości
  • 30 dkg.pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • liść laurowy,2 ziarna ziela angielskiego,kostka rosołowa,przyprawa typu vegeta,pieprz
  • 2 łyżki smalcu

 

Sposób przygotowania:

Golonko z pieczarkami
Golonko ugotować z marchewką,natką pietruszki i przyprawami do miękkości.Pieczarki i cebulę pociąć w plastry.Na rozgrzany smalec dać ugotowaną golonkę i cebulę na koniec dorzucić pieczarki smażyć aż woda z pieczarek wyparuje,pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry marchewkę wyciągniętą z wywaru.Podawać z sosem musztardowym lub chrzanem.