Sposób przygotowania:
Góralka niskopienna z owocami i kremem
Ciasto: Wodę zagotować z tłuszczem,do gotującej wody dodać szklankę mąki krupczatki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać w garnku, wystudzić! Do zimnej masy dodawać, po jednym jajku i dobrze wyrobić mikserem. Najlepiej widełkami do piany. Podzielić ciasto na 2 równe części. Wyłożyć blaszkę - a najlepiej dwie jednakowej wielkości - papierem do pieczenia. Upiec dwa od razu - skróci to czas pieczenia o połowę.Ale jeśli nie mamy dwóch takich samych blaszek to pieczemy placki każdy po 30 min w 180 stopniach. Krem: Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem. Ugotować budyń w 1 szklance mleka po zestawieniu z ognia wmiksować do budyniu oranżadkę w proszku -wystudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do masy i razem ucierać, na końcu dodać sok z cytryny do smaku. Przełożyć ciasto kremem, wiśnie rozłożyć na kremie, wcisnąć je i nakryć drugim upieczonym plackiem i posypać cukrem pudrem, wymieszanym z wanilią.
A fotkę (fotki) wstawię, jak już będę miałą wszystkie sterowniki, bo po zmianie kompa..nie moge fotek z aparatu dodawać
A fotkę (fotki) wstawię, jak już będę miałą wszystkie sterowniki, bo po zmianie kompa..nie moge fotek z aparatu dodawać
Mirka227
5!