WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2147]

Gotowana polędwiczka wieprzowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotowana polędwiczka wieprzowa z marchewką i natką pietruszki i koperku oraz z dodatkiem niewielu przypraw. Jest delikatna i dietetyczna.

Gotowana polędwiczka wieprzowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowana polędwiczka wieprzowa

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa ok. 400g
  • 3 marchewki
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • listek laurowy
  • sól, pieprz
  • płaska łyżka masła

Sposób przygotowania:

Gotowana polędwiczka wieprzowa

ETAP 1:

Polędwiczkę wieprzową umyć i przekroić na cztery mniej więcej równe kawałki. Pokrojoną polędwiczkę przełożyć do garnka. Dodać obrane i przekrojone na połówki marchewki. Dodać posiekany koperek i natkę pietruszki (mogą być mrożone). Włożyć listek laurowy i łyżkę masła. Wlać wodę.

Garnek przykryć i ustawić na gazie. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować aż mięso będzie mięciutkie.
W trakcie gotowania przyprawić solą i pieprzem.

Po ugotowaniu kawałki polędwiczki wyjąć z zalewy i podawać z ugotowaną razem z polędwiczka marchewką.

Gotowana polędwiczka wieprzowa
Polędwiczka wieprzowa po ugotowaniu w garnku
Gotowana polędwiczka wieprzowa
Polędwiczka wieprzowa w trakcie gotowania w garnku
Gotowana polędwiczka wieprzowa
Wszystkie składniki potrawy włożone do garnka przed zalaniem wodą
Gotowana polędwiczka wieprzowa
Pokrojona polędwiczka i marchewki włożone do garnka