Sposób przygotowania:
Schab w sosie cebulowo-serowym
Schab myjemy, osuszamy kroimy w 1 cm plastry.
Każdy nacieramy solą, pieprzem i paprykami.
W garnku zagotowujemy wodę z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do wrzątku wkładamy plastry schabu, gotujemy 3 min.
Wyjmujemy mięso.
W między czasie 2 cebulę kroimy w kostkę ,ostatnią ścieramy na tarce o małych oczkach, szklimy na rozgrzanym maśle klarowanym.
Wlewamy rosół oraz wodę z pod schabu.
Dusimy cebulę na minimalnym gazie do momentu aż zacznie się rozpadać.
Serek łączymy z łąką pszenną oraz paroma łyżkami wywaru.
Przelewamy do garnka, mieszamy.
Do gorącego sosu wkładamy plastry schabu, pozostawiamy na kolejne 5 min.
Podajemy na gorąco jako dodatek do obiadu.
Każdy nacieramy solą, pieprzem i paprykami.
W garnku zagotowujemy wodę z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do wrzątku wkładamy plastry schabu, gotujemy 3 min.
Wyjmujemy mięso.
W między czasie 2 cebulę kroimy w kostkę ,ostatnią ścieramy na tarce o małych oczkach, szklimy na rozgrzanym maśle klarowanym.
Wlewamy rosół oraz wodę z pod schabu.
Dusimy cebulę na minimalnym gazie do momentu aż zacznie się rozpadać.
Serek łączymy z łąką pszenną oraz paroma łyżkami wywaru.
Przelewamy do garnka, mieszamy.
Do gorącego sosu wkładamy plastry schabu, pozostawiamy na kolejne 5 min.
Podajemy na gorąco jako dodatek do obiadu.