Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Gotowana pręga, podana z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka i żelaza

Gotowana pręga, podana z chrzanem

Składniki:

Gotowana pręga, podana z chrzanem

 

  • 400 g pręgi wołowej
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Kilka listków natki selera
  • 4 łyżeczki chrzanu ze słoika lub domowego
  • Kilka ziaren kminku
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Gotowana pręga, podana z chrzanem

Pręgę włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj natkę pietruszki, natkę selera i kminek, gotuj, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane mięso pokrój na plastry, w poprzek włókien. Na talerzu obok każdego porcji mięsa połóż łyżeczkę chrzanu.


155 kcal/1 porcję


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.


Tagi:

domowe