aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

gotowana wołowinka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna gotowana wołowinka

gotowana wołowinka w warzywach

Składniki:

gotowana wołowinka w warzywach

 

  • 1 kg wołowiny
  • 2 litry wody
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 seler
  • 2 pietruszki
  • pieprz, sól
  • liście laurowe

Sposób przygotowania:

gotowana wołowinka w warzywach
Mięso dokładnie myjemy i przypiekamy lekko na rozgrzanym tłuszczu na patelni, przewracając. Następnie wkładamy je do gotującej już się wody i dodajemy cebulę, i obrane marcgewki, seler oraz pietruszk Dodajemy przyprawy i gotujemy około 1,5- 2 godzin, aż do miękkości. Mięso takie najlepiej smakuje podane z chrzanem. A z wywaru powstaje nam pyszny rosół.

Tagi:

wołowina