anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gotowane golonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna goloneczka , a z wywaru można zrobić kapuśniak lub rosół z ziemniakami. Polecam wykorzystać golonkę przednią.

Gotowane golonka

Składniki:

Gotowane golonka

 

  • golonko 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • marchew 2 szt
  • seler 1/4 szt
  • por 1/2 szt
  • cebula 1/2 szt
  • sól
  • pieprz
  • woda 1 L

 

Sposób przygotowania:

Gotowane golonka
Golonkę myjemy, powinno się odkroić od kość. Mięso włożyć do garnka zalać wodą dodać obraną cebulę, marchew pietruszkę i seler obrać i pokroić w grubą kostkę. Por pokroić w kostkę dodać do garnka, golonkę gotować około 1 godziny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sprawdzać czy mięso jest miękkie golonkę podawać z kapustą zasmażaną.