Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Golonka najzwyczajniejsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ukochane danie Panów ( i nie tylko ). Do tego groch z kapustą i piwko

Golonka najzwyczajniejsza

Składniki:

Golonka najzwyczajniejsza

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka najzwyczajniejsza
Golonki oczyścić ( jeśli trzeba opalić ). Włoszczyznę obrać . Do garnka włożyć golonki , włoszczyznę , ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka smaku . Zalać wodą i gotować przez 2-3 godzin aż golonki będą miękkie. Wyjąć z garnka. Wyluzować kości ( lub nie jak kto lubi ). Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć golonki na rumiano ( jeśli ktoś woli gotowane to nie podsmażać ).