Sposób przygotowania:
Gotowane mięso w słoiku
Mięso kroimy w drobną kostkę, mieszamy z wszystkimi przyprawami.Nakładamy do wyparzonych słoików, do 3/4 ich wysokości, wlewamy do każdego po 1-2 łyżki wody, dzięki temu będzie więcej pachnącej i smacznej galaretki.Słoiki wkładamy do dużego gara, wody wlewamy tyle by zakryła zawartość słoików.
Słoki gotujemy 2 godzimy, mierzymy od momentu zagotowania wody w garnku, po 24 godzinach znów gotujemy 2 godziny, takie gotowanie zapewnia trwałość zawartości słoja.
Mięso świetne na kanapki, ale można je wykorzystać praktycznie do wszystkiego, np. do gulaszu, lecza, bigosu.
Słoki gotujemy 2 godzimy, mierzymy od momentu zagotowania wody w garnku, po 24 godzinach znów gotujemy 2 godziny, takie gotowanie zapewnia trwałość zawartości słoja.
Mięso świetne na kanapki, ale można je wykorzystać praktycznie do wszystkiego, np. do gulaszu, lecza, bigosu.