Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odlać, osączyć na sicie. Filety umyć, osączyć, pokroić w grubsze paski. Mięso wymieszać z przyprawą kebab- gyros, odstawić na kilka minut. Następnie usmażyć mięso na tłuszczu.
Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski. Do usmażonego mięsa dodać papryki, mieszając wlać sos słodko kwaśny, gotować kilka minut na wolnym ogniu. Szczypiorek umyć, osączyć, pokroić, dodać do sosu, wymieszać.
Sezam zrumienić na suchej patelni. Na talerze wyłożyć ryż, kurczaka w sosie, posypać ziarnami sezamu. Smacznego !
Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski. Do usmażonego mięsa dodać papryki, mieszając wlać sos słodko kwaśny, gotować kilka minut na wolnym ogniu. Szczypiorek umyć, osączyć, pokroić, dodać do sosu, wymieszać.
Sezam zrumienić na suchej patelni. Na talerze wyłożyć ryż, kurczaka w sosie, posypać ziarnami sezamu. Smacznego !