justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gotowane warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zamiast ziemniaków można podać warzywa

Gotowane warzywa do obiadu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowane warzywa do obiadu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowane warzywa do obiadu
Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki. Przekładamy do miseczki i bardzo dokładnie myjemy. Przekładamy do garnka. Obraną i umytą marchewkę kroimy w paseczki. Również przekładamy do garnka. Całość zalewamy wodą, tak aby się warzywa zakryły. Dodajemy sól, pieprz i Vegetę. Gotujemy około 25 minut. Marchewka powinna być lekko chrupiąca.
Gotowane warzywa do obiadu
warzywa należy ugotować, jesli ktoś lubi bardziej chrupiące można je pogotować mniej, ale nam najlepiej takie smakują