Sposób przygotowania:
Gotowany kurczak panierowany i obsmażony
Mięso z kurczaka posolić , popieprzyć , lekko ucisnąć tak by nadać mu kształt i panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej z masłem i podsmażyć kotleciki na rumiano z obu stron .
Można panierować dodając do bułki tartej odrobinę utartego ostrego sera .
Można panierować dodając do bułki tartej odrobinę utartego ostrego sera .
msewka
Babciagramolka
Hi hi - i jeszcze sałatkę z warzyw z rosołu , galaretkę z odrobiny rosołu i roztartych kawałeczków z szyjki i skrzydełek , pomidorówkę na drugi dzień , sznycle z 1 piersi kurczaka , góry z udek w potrawce,1 pierś z kurczaka po chińsku ( 1 kurak na 2 osoby to 4 drugie dania , 2 zupy, sałatka na 2 posiłki i galaretki na 1 .Zestaw standart- już mi tak w krew weszło ,że odruchowo robię .