Sposób przygotowania:
Grecka
Pomidory pokroić w ósemki i jeszcze raz na pół.
Ogórka pokroić w grube pół lub ćwierć plasterki.
Cebulę w "piórka" .Ser w grubą kostkę.
Dorzucić oliwki (bez zalewy). Dodać oliwę z oliwek (ok. 3-4 łyżki) i ocet winny (ok. 3-4 łyżki). Doprawić pieprzem. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki na ok 30 min. do schłodzeni
Ogórka pokroić w grube pół lub ćwierć plasterki.
Cebulę w "piórka" .Ser w grubą kostkę.
Dorzucić oliwki (bez zalewy). Dodać oliwę z oliwek (ok. 3-4 łyżki) i ocet winny (ok. 3-4 łyżki). Doprawić pieprzem. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki na ok 30 min. do schłodzeni