Sposób przygotowania:
Grecki roller z tzaziki i oliwkami.
Mielone mięso rozrobić z surowym jajkiem i pieprzem mielonym
oraz uformować w podłużne rolki.Rozgrzać olej i usmażyć rollery,
aż zbrązowieją.Zrobić sos tzaziki z potartego ogórka wężowego,
jogurtu naturalnego,zmiażdżonego czosnku oraz przyprawy"Tzazi-
ki i wymieszać.Paprykę czerwoną umyć,usunąć gniazda nasienne
i posiekać w kostkę,a oliwki osączyć i pokroić na plasterki cienkie.
Rollery można podawać w bułce lub osobno.Polać sosem tzaziki
wraz z pokrojonymi warzywami.
oraz uformować w podłużne rolki.Rozgrzać olej i usmażyć rollery,
aż zbrązowieją.Zrobić sos tzaziki z potartego ogórka wężowego,
jogurtu naturalnego,zmiażdżonego czosnku oraz przyprawy"Tzazi-
ki i wymieszać.Paprykę czerwoną umyć,usunąć gniazda nasienne
i posiekać w kostkę,a oliwki osączyć i pokroić na plasterki cienkie.
Rollery można podawać w bułce lub osobno.Polać sosem tzaziki
wraz z pokrojonymi warzywami.