Sposób przygotowania:
Grill: szparagi w mielonym mięsie
Szparagi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie złap z oba końce i złam. Strona z główką szparaga jest tą dobrą, zgrubiałą końcówkę wyrzuć (lub wykorzystaj do sosu lub bulionu).
Mięso dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cynamonu. Dodaj do niego pokrojoną papryczkę,cebulkę i 2 duże łyżki ketchupu z jalapeno.
Całość dokładnie wymieszaj.
Zrób kulkę z mięsa i w jej środek włóż szparaga (uformuj w dłoniach).
Całość grilluj na tacce lub w naczyniu żaroodpornym ok. 10-20 minut w zależności od grilla.
Szaszłyki będą gotowe, gdy mięso się zarumieni.
Mięso dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cynamonu. Dodaj do niego pokrojoną papryczkę,cebulkę i 2 duże łyżki ketchupu z jalapeno.
Całość dokładnie wymieszaj.
Zrób kulkę z mięsa i w jej środek włóż szparaga (uformuj w dłoniach).
Całość grilluj na tacce lub w naczyniu żaroodpornym ok. 10-20 minut w zależności od grilla.
Szaszłyki będą gotowe, gdy mięso się zarumieni.