WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Lekka zupa ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka, bezmięsna zupa jarzynowa z marchewką, pietruszką, smażonym porem i zielonymi szparagami. Szybka i smaczna.

Lekka zupa ze szparagami

Składniki:

Lekka zupa ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa ze szparagami

Por

Lekka zupa ze szparagami
Pora drobno kroimy i podsmażamy na patelni.

Pora kroimy w drobne plasterki. Podamażamy na oleju i przekładamy do garnka.

Warzywa

Lekka zupa ze szparagami
Warzywa dość drobno kroimy przed gotowaniem.

Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki obieramy i dość drobno kroimy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.

Gotowanie

Lekka zupa ze szparagami
Do zupy możemy też dodać koperek lub natkę pietruszki.

Gotujące się warzywa doprawiamy solą i pieprzem, pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w plasterki szparagi. Gotujemy jeszcze razem kilka minut i zabielamy słodką śmietaną.