Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem z białych szparagów przygotowany na wywarze drobiowym. Posypany szczypiorkiem i posiekanymi suszonymi pomidorami.

Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Dodajemy obrane warzywa: pietruszkę, marchew i seler. Gotujemy wywar przez 50 minut.

Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Oczyszczamy szparagi: obieramy je i odłamujemy twarde końce. Następnie kroimy je na kawałki.

Wrzucamy pora i podsmażamy na rozgrzanej w garnku oliwie. Dodajemy szparagi i smażymy jeszcze 2 minuty. Wlewamy 1,25 litra wywaru przecedzonego przez sito. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy około 10-15 minut.

Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy ugotowanego selera i pietruszki. Blendujemy. Wlewamy śmietankę i znów blendujemy. Przyprawiamy do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.

Serwujemy zupę z posiekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.
Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami
Gotujemy wywar z mięsa i warzyw przez około 50 minut.
Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami
Oczyszczamy szparagi: obieramy je i odłamujemy twarde końce.
Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami
Wrzucamy pora i podsmażamy na rozgrzanej w garnku oliwie. Dodajemy szparagi i smażymy jeszcze 2 minuty.

Tagi:

zupa krem zupy