Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy i kroimy na plastry o grubości około 1cm. Czosnek obieramy, drobno siekamy i rozcieramy nożem aby uwolnił aromat. Wszystkie składniki marynaty mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mięso umieszczamy w pojemniku z wieczkiem i obtaczamy dokładnie w marynacie. Cebule kroimy w piórka i mieszamy z mięsem. Pudełko zamykamy wieczkiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin (idealnie byłoby na 24h).
Rozpalamy grill i smarujemy ruszt niewielka ilością oliwy aby mięso się nie przypalało.
Grillujemy po kilka minut z każdej strony.
Mięso umieszczamy w pojemniku z wieczkiem i obtaczamy dokładnie w marynacie. Cebule kroimy w piórka i mieszamy z mięsem. Pudełko zamykamy wieczkiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin (idealnie byłoby na 24h).
Rozpalamy grill i smarujemy ruszt niewielka ilością oliwy aby mięso się nie przypalało.
Grillujemy po kilka minut z każdej strony.