polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Grillowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie nadaje się na sobotni wieczór, jak i na niedzielny obiad.

Grillowana karkówka

Składniki:

Grillowana karkówka

 

  • 4 plastry karkówki bez kości
  • 3 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • sól

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka
Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać ze skórki i drobno posiekać. Plastry mięsa delikatnie rozbić. Cebulę i czosnek połączyć z przyprawami, solą oraz olejem, natrzeć tym kotlety. Odstawić na kilka godzin. Piec na grillu po ok. 8 minut z jednej strony.