Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka w ananasowej marynacie
Karkówkę opłukujemy i osuszamy, kroimy na plastry. Mięso nacieramy solą i pieprzem.
Ananasa obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Robimy marynatę: łączymy ze sobą oliwę, sok z ananasa, ketchup, przyprawy (słodką i ostrą paprykę mieloną). Mięso zalewamy marynatą, wrzucamy ananasa, mieszamy. Mięso przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie karkówkę grillujemy z obu stron. W trakcie grillowania mięso polewamy marynatą.
Ananasa obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Robimy marynatę: łączymy ze sobą oliwę, sok z ananasa, ketchup, przyprawy (słodką i ostrą paprykę mieloną). Mięso zalewamy marynatą, wrzucamy ananasa, mieszamy. Mięso przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie karkówkę grillujemy z obu stron. W trakcie grillowania mięso polewamy marynatą.
danielek