Sposób przygotowania:
Karkówka z grilla w marynacie truskawkowej
Karkówkę myjemy osuszamy, przekładamy do miski. Posypujemy ją posiekanym drobno czosnkiem i papryczką chilli, zalewamy piwem i odstawiamy na 1-2 godziny.
Karkówkę wyjmujemy z marynaty, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Do blendera wkładamy truskawki, keczup, imbir i chilli – blendujemy. Dodajemy miód i starannie mieszamy.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy karkówkę i marynujemy minimum 1 godzinę. Karkówkę kładziemy na rozgrzany ruszt grilla i pieczemy po 5-7 minut z każdej strony.
Grillowaną karkówkę serwujemy z pieczonymi na grillu ziemniakami, smacznego ; )
Karkówkę wyjmujemy z marynaty, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Do blendera wkładamy truskawki, keczup, imbir i chilli – blendujemy. Dodajemy miód i starannie mieszamy.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy karkówkę i marynujemy minimum 1 godzinę. Karkówkę kładziemy na rozgrzany ruszt grilla i pieczemy po 5-7 minut z każdej strony.
Grillowaną karkówkę serwujemy z pieczonymi na grillu ziemniakami, smacznego ; )