Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe z warzywami
Mięso po oczyszczeniu,opłukaniu i wysuszeniu kroimy w większą kostkę.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm.plastry.
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w większe kawałki.
Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.
Marynata;
Oliwę , posiekany czosnek i przyprawy łączymy razem.
Pokrojone mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.
Odkładamy na 30 minut do lodówki.
Na drewniane patyki nabijajmy na przemian mięso oraz kawałki warzyw.
Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w nagrzanym piekarniku do miękkości mięsa co jakiś czas obracając.
Podajemy z ulubioną surówką oraz ulubionymi sosami.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm.plastry.
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w większe kawałki.
Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.
Marynata;
Oliwę , posiekany czosnek i przyprawy łączymy razem.
Pokrojone mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.
Odkładamy na 30 minut do lodówki.
Na drewniane patyki nabijajmy na przemian mięso oraz kawałki warzyw.
Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w nagrzanym piekarniku do miękkości mięsa co jakiś czas obracając.
Podajemy z ulubioną surówką oraz ulubionymi sosami.
gusia1000