Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg w masełku ziołowym
Świeże pstrągi oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Oczyszczone pstrągi nacieramy jak wewnątrz tak i zewnątrz solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrągi okrywamy papierem do pieczenia i wkładamy na 2 - 3 godziny do lodówki.
W między czasie masło łączymy z ziołami prowansalskimi doprawiamy solą i pieprzem. Do środka brzucha ryby rozcieramy masełko, wkładamy plasterki czosnku, wkładamy gałązki natki pietruszki, koperku, tymianku, rozmarynu oraz plasterki cytryny.
Rybki przekładamy na papier do pieczenia wysmarowany olejem. Wierzch ryby smarujemy oliwą. Na każdej układamy plastry masła, zwijamy i układamy w specjalnym koszyku do wędzenia.
Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu często obracając grillujemy około 30 - 40 minut na małym ogniu (prawie tylko dymem).
Podajemy z grillowanymi ziemniaczkami.
Przygotowanie 30 minut + czas marynowania + czas grillowania
W między czasie masło łączymy z ziołami prowansalskimi doprawiamy solą i pieprzem. Do środka brzucha ryby rozcieramy masełko, wkładamy plasterki czosnku, wkładamy gałązki natki pietruszki, koperku, tymianku, rozmarynu oraz plasterki cytryny.
Rybki przekładamy na papier do pieczenia wysmarowany olejem. Wierzch ryby smarujemy oliwą. Na każdej układamy plastry masła, zwijamy i układamy w specjalnym koszyku do wędzenia.
Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu często obracając grillujemy około 30 - 40 minut na małym ogniu (prawie tylko dymem).
Podajemy z grillowanymi ziemniaczkami.
Przygotowanie 30 minut + czas marynowania + czas grillowania
BozenaMatuszczyk
Dziękuję ,czym więcej tym smaczniej.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Miło mi to słyszeć.;)
Dziękuję.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Serdecznie dziękuję.;)