Sposób przygotowania:
Czosnkowe glazurowane żeberka z grilla
► Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na porcje.
► MARYNATA (1) : w naczyniu wymieszać oliwę z octem balsamicznym, czosnkiem, dodać posiekany rozmaryn, tymianek, sól i pieprz. Powstałą marynatą natrzeć żeberka, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na noc.
► MARYNATA (2) : w drugim naczyniu wymieszać oliwę z miodem i octem balsamicznym. Żeberka jeszcze raz lekko posolić i posmarować marynatą za pomocą pędzelka z obu stron.
► Grillować na grillu obracając i smarując marynatą z miodu, octu i oliwy.
► MARYNATA (1) : w naczyniu wymieszać oliwę z octem balsamicznym, czosnkiem, dodać posiekany rozmaryn, tymianek, sól i pieprz. Powstałą marynatą natrzeć żeberka, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na noc.
► MARYNATA (2) : w drugim naczyniu wymieszać oliwę z miodem i octem balsamicznym. Żeberka jeszcze raz lekko posolić i posmarować marynatą za pomocą pędzelka z obu stron.
► Grillować na grillu obracając i smarując marynatą z miodu, octu i oliwy.