iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Grillowana pierś w marynacie czosnkowo-sojowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo lubię aromat czosnku w marynatach, dlatego często wykorzystuję. Pierś dzięki temu zestawieniu smakowemu jest bardzo soczysta i miękka.

Grillowana pierś w marynacie czosnkowo-sojowej

Składniki:

Grillowana pierś w marynacie czosnkowo-sojowej

 

  • 1 kg piersi z kurczaka,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki keczupu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś w marynacie czosnkowo-sojowej

ETAP 1:

Olej należy dokładnie wymieszać z sosem sojowym, keczupem, octem winnym.
Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek. Pierś kroimy na średnie kawałki. Każdy z nich moczymy w marynacie.
Zostawiamy w zamknięciu na minimum 2 godziny.
Po wyjęciu grillujemy po 5 minut z każdej strony. Podajemy z pieczonym na grillu chlebem.