Sposób przygotowania:
Grillowana pierś w ziołach
Piersi kroimy na kotlety, delikatnie tłuczemy tłuczkiem do mięs. Suszone
pomidory kroimy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy pomidory, czosnek i zalewę z pomidorów, ocet, miód i
zioła. Wszystko razem mieszamy. Wkładamy mięso, nacieramy pierś marynatą i zostawiamy w zalewie co najmniej na 2
godziny, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy lub smażymy na patelni grilliwej
po obu stronach, przez parę minut, aż mięso będzie gotowe.
pomidory kroimy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy pomidory, czosnek i zalewę z pomidorów, ocet, miód i
zioła. Wszystko razem mieszamy. Wkładamy mięso, nacieramy pierś marynatą i zostawiamy w zalewie co najmniej na 2
godziny, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy lub smażymy na patelni grilliwej
po obu stronach, przez parę minut, aż mięso będzie gotowe.