Sposób przygotowania:
Grillowana pierś w marynacie z kawą
Do dodania kawy do marynaty do kurczaka zainspirowała mnie Beatris :) W garnuszku wsypać kawę i cukier. Zalać 2 łyżkami wrzątku aby kawa się rozpuściła. Dodać czosnek granulowany, przyprawę do kurczaka, wymieszać. Wlać olej i ponownie zamieszać. Kurczaka umyć, lekko osuszyć przekroić w poprzek na cienkie plastry. Włożyć do garnka z marynatą, wymieszać aby marynata dokładnie pokryła całe mięso. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na półtwardo. Pokroić w grubsze plastry. Ułożyć na posmarowanym olejem (za pomocą pędzelka) grillu, przykryć pokrywą i docisnąć. Piec aż się zrumienią. Ziemniaki zdjąć i trzymać w cieple. Na grilla położyć mięso. Zamknąć pokrywę i grillować kilka minut.Grillowaną pierś podawać z grillowanymi ziemniakami i surówką