mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Grillowana ryba z sosem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna, grillowana rybka z aromatycznym sosem malinowym na kuskusie

Grillowana ryba z sosem malinowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana ryba z sosem malinowym

 

  • 2 filety z pangi
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta kolendry
  • 1/2 szkl. malin
  • 3 łyż. cukru
  • 1 łyż. octu balsamicznego
  • 1 łyżecz. soku z cytryny
  • 1 łyż. oliwy
  • 1/2 szkl. kuskusu
  • 1 szczypta curry
  • 1 łyż. oliwy

Sposób przygotowania:

Grillowana ryba z sosem malinowym
Filety z ryby myję, dokładnie odciskam i osuszam papierowym ręcznikiem. Z obydwu stron oprószam rybę solą morską, pieprzem i kolendrą oraz curry, kroję na mniejsze kawałki. Na grillowej patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy, wkładam kawałki ryby, smażę do zrumienienia z obydwu stron. Maliny zasypuję z cukrem, przekładam do rondelka gotuję na niewielkim ogniu kilka minut, wlewam ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny. Kuskus zalewam wrzątkiem, odstawiam na 5 minut. Na talerz wykładam kuskus, na który kładę kawałki grillowanej ryby, polewam sosem malinowym, dekoruję świeżymi malinami. Podaję danie z sosem malinowym i plasterkiem cytryny i/lub limonką.
Grillowana ryba z sosem malinowym
Filety rybne osuszam, oprószam przyprawami
Grillowana ryba z sosem malinowym
Kuskus zalewam wrzątkiem i odstawiam na 5 minut
Grillowana ryba z sosem malinowym
Filety ryby kroję na kawałki i smaże na patelni grillowej
Grillowana ryba z sosem malinowym
Do malin dodaję cukier i gotuję w rondelku

Tagi:

kuskus