WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Grillowana tortilla z dorszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowana tortilla pszenna ze smażonym dorszem, żółtym serem, cebulą i ketchupem. Szybkie i nieco inne wydanie ryby.

Grillowana tortilla z dorszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana tortilla z dorszem

 

  • 1 tortilla pszenna
  • 2 kostki z dorsza
  • Sól, pieprz, pieprz cytrynowy
  • Mąka do panierowania
  • Olej do smażenia
  • 2 plasterki żółtego sera
  • Ketchup pikantny
  • Kawałek cebuli

Sposób przygotowania:

Grillowana tortilla z dorszem

ETAP 1:

Kostki z dorsza przyprawić solą, pieprzem czarnym i cytrynowym. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Na środku tortilli ułożyć jeden plaster sera, na to rybę. Polać ketchupem. Posypać posiekaną cebulą. Ułożyć drugi plasterek sera. Brzegi tortilli zawinąć do środka i spiąć wykałaczką. Tortille ułożyć na rozgrzanym grillu.

Grillować, aż się ładnie zarumieni. Podawać na gorąco.

Grillowana tortilla z dorszem
Tortilla z rybą w trakcie grillowania na grillu elektrycznym
Grillowana tortilla z dorszem
Zwinięta tortilla ułożona na rozgrzanym grillu
Grillowana tortilla z dorszem
Ryba, ser żółty, cebula i ketchup nałożone na tortille
Grillowana tortilla z dorszem
Kostki z dorsza usmażone w panierce z mąki