kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Placki kukurydziane są bardzo wdzięcznym produktem do przygotowywania szybkich wrapów. Delikatny kremowy serek, wyrazista ryba, lekko słodka papryka i chrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam!

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

Składniki:

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

podstawowe

  • 4 plaski tortilli
  • opakowanie białego serka typu Philadelhia
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • ½ szklanki nasion słonecznika
  • główka salaty masłowej
  • strąk czerwonej papryki
  • płat wędzonego pstrąga łososiowego

Sposób przygotowania:

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni do momentu jak  lekko zbrązowieją. Lub możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika.

Następnie układamy liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki. 

Tagi:

przystawka