Sposób przygotowania:
Quesadillas z kurczakiem, kukurydzą i serem
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, przyprawę do gyrosa oraz ostrą i słodką paprykę, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.
Następnie wrzucamy na patelnie i podsmażamy do zarumieniania.
Jedną tortillę smarujemy ketchupem, oprószamy obficie żółtym serem, nakładamy kurczaka oraz kukurydze, przykrywamy drugą tortillą.
Gotową quesadille przekładamy na patelnie do grillowania i grillujemy po kilka minut do odbicia się "rusztu" na plackach i całkowitego roztopienia sera.
Kroimy na trójkąty.
Następnie wrzucamy na patelnie i podsmażamy do zarumieniania.
Jedną tortillę smarujemy ketchupem, oprószamy obficie żółtym serem, nakładamy kurczaka oraz kukurydze, przykrywamy drugą tortillą.
Gotową quesadille przekładamy na patelnie do grillowania i grillujemy po kilka minut do odbicia się "rusztu" na plackach i całkowitego roztopienia sera.
Kroimy na trójkąty.