Sposób przygotowania:
Grillowane kotleciki pychotki
Bułkę namaczamy w mleku, a następnie dokładnie odciskamy.
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Paprykę myjemy,usuwamy nasionka, kroimy w kosteczkę.
Do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, posiekane warzywa, jajko i tartą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Długie wykałaczki smarujemy olejem. Z masy formujemy podłużne kotleciki, nadziewamy je pojedynczo na patyczki i lekko dociskamy. Pieczemy na ruszcie ok. 15 min, co jakiś czas obracając.
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Paprykę myjemy,usuwamy nasionka, kroimy w kosteczkę.
Do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, posiekane warzywa, jajko i tartą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Długie wykałaczki smarujemy olejem. Z masy formujemy podłużne kotleciki, nadziewamy je pojedynczo na patyczki i lekko dociskamy. Pieczemy na ruszcie ok. 15 min, co jakiś czas obracając.