Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grillowane morele z chili i miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Słodkie morele upieczone na grillu, polane delikatnym miodem i doprawione na ostro. Niesamowita kompozycja smakowa.

Grillowane morele z chili i miodem

Składniki:

Grillowane morele z chili i miodem

 

  • 10 moreli
  • 20 łyżeczek płynnego miodu
  • 2 łyżki chili w płatkach

Sposób przygotowania:

Grillowane morele z chili i miodem
Morele wybieramy dojrzałe, ale nie za miękkie .Myjemy je, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Tak przygotowane owoce grillujemy na rozgrzanym ruszcie, lub patelni grillowej dosłownie przez parę chwil. Każdą z połówek moreli polewamy 1/2 łyżeczki miodu i posypujemy płatkami chili. Najlepsze są na ciepło, dlatego podajemy je do razu.

Tagi:

morele owoce