halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Grillowane roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo pyszne roladki , urozmaicą grillowanie.

Grillowane roladki drobiowe

Składniki:

Grillowane roladki drobiowe

 

 

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 15 dag żółtego sera w plastrach
  • 2-3 łyżki masła
  • olej 1|2 szklanki
  • 2-3 łyżki słodko - pikantnego sosu chili
  • 2 łyżeczki przyprawy na grilla z czosnkiem i ziołami Winiary
  • 1 ząbek czosnku

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki drobiowe
Mięso porcjujemy na kotlety, zalewamy marynatą. Marynata: olej mieszamy dokładnie z sosem słodko-pikantnym oraz przyprawą Winiary. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Czosnek drobniutko siekamy, dodajemy na rozpuszczone masło na patelni, następnie dodajemy szpinak i przesmażamy mieszając. Każdy kotlet smarujemy szpinakiem, układamy plaster sera żółtego, spinamy wykałaczkami. Grillujemy do miękkości mięsa, smarując co pewien czas roladki pozostałą marynatą.