Sposób przygotowania:
Grillowane w cukinii roladki
Plastry cukinii układamy po 3, tak by każdy kolejny pasek zachodził na wcześniejszy.
Fileta kroimy w cienkie plasterki, podobnie postępujemy z boczkiem i pieczarkami. Na rozłożonej cukinii układamy plastry boczku, następnie pieczarki i fileta z kurczaka.
Całość delikatnie solimy oraz posypujemy pieprzem. Na jednym końcu kładziemy pomidorka koktajlowego i zwijamy w rulon.
Nadziewamy na patyk do szaszłyka tak by nabić także pomidorka.
Na jednym szaszłyku umieszczamy 2 takie roladki.
Roladki grillujemy ok 10-15 minut z jednej strony.
Fileta kroimy w cienkie plasterki, podobnie postępujemy z boczkiem i pieczarkami. Na rozłożonej cukinii układamy plastry boczku, następnie pieczarki i fileta z kurczaka.
Całość delikatnie solimy oraz posypujemy pieprzem. Na jednym końcu kładziemy pomidorka koktajlowego i zwijamy w rulon.
Nadziewamy na patyk do szaszłyka tak by nabić także pomidorka.
Na jednym szaszłyku umieszczamy 2 takie roladki.
Roladki grillujemy ok 10-15 minut z jednej strony.