Sposób przygotowania:
Grillowane kąski kurczaka w cukinii i boczku
Wszystkie składniki marynaty łączymy. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki- wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy na kilka godzin do lodówki - najlepiej na noc. Cukinię myjemy i kroimy na dość cienkie paski, każdy pasek lekko solimy i odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki- cukinia nam zmięknie i łatwo będzie ją zwijać. Po tym czasie możemy ją osuszyć. Na desce układamy po kolei boczek, na nim cukinię, kawałek mięsa i zwijamy w rulon, na końcu spinamy wykałaczkami. Roladki grillujemy ( w zależności od wielkości mięsa) przez około 30- 40 minut. Ja zawsze sprawdzam jeden kawałek:) Smacznego!!
dorota72
Alex_M
reanja
polecam, nam bardzo smakowała:)
reanja
Ależ proszę bardzo:)