misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Grillowane warzywa z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wrzucamy warzywa. Skrapiamy je oliwa i sosem sojowym....

Grillowane warzywa z oscypkiem

Składniki:

Grillowane warzywa z oscypkiem

 

  • 3 czerwone cebule
  • 3 czerwone papryki
  • 8 dużych kostek dyni (2,5cm)
  • 6 kawałków brokułów
  • 6 marchewek (pociętych w grube kawałki)
  • 2 słodkie kartofle (pokrojone w dość grube kawałki)
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy
  • 500g sera oscypka białego

 

Sposób przygotowania:

Grillowane warzywa z oscypkiem
Do żaroodpornego naczynia wlewamy niewielką ilość oliwy. Wrzucamy warzywa. Skrapiamy je oliwa i sosem sojowym. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Wyjmujemy warzywa z piekarnika i posypujemy dużymi grudkami sera. Można też użyć sera koziego. Ponownie wstawiamy wszystko do piekarnika na 10 minut.

Tagi:

sery sosy dynia ser