Sposób przygotowania:
Grillowane warzywa z parówką
Przygotowujemy 4 kawałki folii aluminiowej.Ziemniaki, marchew, obieramy, kroimy w plastry, cebulę w piórka, czosnek w plasterki, paprykę w dużą kostkę. Parówki kroimy na mniejsze kawałki ok 1-2 cm. Bakłażan myjemy, kroimy w grube plastry solimy z obu stron, odkładamy aż wypuszczą wodę, następnie dokładnie spłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, ponownie lekko solimy. Ziemniaki przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, solą, pieprzem, smarujemy olejem. Na na każdą rozłożoną folię, wlewamy po łyżce oleju, układamy bakłażany, ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek , parówki, przyprawiamy, zawijamy każdą porcję , grillujemy ok 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!!!!!
karita
Jojo
ejla
kasik12
grazka