gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Grillowany amur z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

idealna ryba na grilla, smakowała bardzo

Grillowany amur z farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany amur z farszem

 

  • 5 dzwonków amura
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 pietruszki
  • garść natki pietruszki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • kucharek,
  • przyprawa do ryb
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Grillowany amur z farszem
Marchewkę, cebule i pietruszkę umyć i obrać. Zetrzeć na tarce najlepiej o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki kroimy bardzo drobno i posypujemy nią starte przyprawy. Mieszamy. Każdy kawałek ryby posypujemy solą, kucharkiem, przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym. Na foli spożywczej rozlewamy trochę oliwy. Kładziemy na to rybę i posypujemy farszem warzywnym. Zwijamy. Tak robimy z każdym kawałkiem. Odkładamy na 2 godziny. Później smażymy na grillu ok. 1,5 godziny. Rozwijamy i jemy. Smacznego.
Grillowany amur z farszem
Wszystkie składniki warzywne trzemy na tarce a natkę pietruszki kroimy drobno. Mieszamy ze sobą.
Grillowany amur z farszem
Każdy kawałek ryby należy posolić i przyprawić pozostałymi przyprawami.
Grillowany amur z farszem
Na folię spożywczą wylewamy trochę oliwy kładziemy na to rybę, dajmey na to farsz warzywny i zwijamy.
Grillowany amur z farszem
Pieczemy na grillu przez około 1,5 godziny. Później rozwijamy i jemy.