iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany bakłażan z pieczarkami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki jesienny obiadek z bakłażanem.

Grillowany bakłażan z pieczarkami i fetą

Składniki:

Grillowany bakłażan z pieczarkami i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany bakłażan z pieczarkami i fetą
Bakłażana myjemy nie obieramy z skórki i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 8 min . Następnie myjemy osuszamy i grillujemy na patelni. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki podsmażamy na masełku na koniec doprawiamy pieprzem świeżo mielonym . Gdy bakłażan jest z grillowany łączymy go z pieczarkami doprawiamy przyprawą uniwersalną .Mieszamy . Posypujemy pokruszona fetą . Podajemy z ziemniaczkami z wody z kwaśną śmietaną .Smacznego.