elina29

elina29

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Grillowany camembert z żurawiną i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 350
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne danie dla osób które uwielbiają ser, z dodatkiem żurawiny idealnie się komponuje. Grill nie oznacza tylko mięso ale i również dodatki do mięsa.

Grillowany camembert z żurawiną i migdałami

Składniki:

Grillowany camembert z żurawiną i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Grillowany camembert z żurawiną i migdałami
Ser grillujemy kilka minut uważając aby nam nie pękł i się nie rozlał, proponuję użyć tacki grillowej. Na tackę dorzucamy migdały i prażymy, po chwili dodajemy żurawinę oraz łyżkę miodu, wszystko razem mieszamy na tacce dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rukolę rozkładamy na talerzu, układamy ser camembert, a na górę polewamy przygotowanym sosem.